ΩΡΛ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Γρηγόρης Αλεξόπουλος | ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ - ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ - ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

Πλήρης έλεγχος της μύτης και του ρινοφάρυγγα με την χρήση των κλασικών εργαλείων εξέτασης αλλά κυρίως την χρήση των ενδοσκοπίων (εύκαμπτου και άκαμπτων ). Πραγματοποιείται επίσης έλεγχος ρινικής αλλεργίας με δοκιμασίες νυγμού (skin prick tests) για τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα στην Ελλάδα.

Υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης με ειδικό μηχάνημα υπερήχων τύπου Β, πολύ χρήσιμη στην παρακολούθηση των ιγμορίτιδων αλλά και ασφαλής σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης (όπου απαγορεύεται η ακτινογραφία) και στα παιδιά για να αποφεύγονται οι πολλές επαναλαμβανόμενες ακτινογραφίες.

Ενδοσκοπική εξέταση και ειδικές δοκιμασίες ( test Muller ) για διερεύνηση ροχαλητού και υπνικής άπνοιας.

Έλεγχος οσφρητικής λειτουργίας με εξέταση sniffing stick

Γρηγόρης Αλεξόπουλος | ΦΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ - ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ

ΦΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ - ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ

Μελέτη και καταγραφή προβλημάτων του στόματος, στοματοφάρυγγα, των διαταραχών της κατάποσης, εκτίμηση των ανατομικών στοιχείων που συμμετέχουν στην παθογένεια του ροχαλητού και συνδρόμου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας και διενέργεια δοκιμασίας Muller με εύκαμπτο ρινοφαρυγγολαρυγγοσκόπιο.

Διερεύνηση των παθήσεων της φωνής (βραχνάδα ,δυσφωνίες κλπ.) και του λάρυγγα με την χρήση των ενδοσκοπίων. Ταυτόχρονα, κατά την ενδοσκόπηση του λάρυγγα ελέγχεται και παρακολουθείται σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα της λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης, λόγω των αλλοιώσεων από την επίδραση των γαστρικών οξέων στον βλεννογόνο του , πάθηση που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ασθενείς.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος | ΩΤΟΛΟΓΙΚΟ – ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΙΚΟ

ΩΤΟΛΟΓΙΚΟ – ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΙΚΟ

Πλήρης διαγνωστική προσπέλαση προβλημάτων του αυτιού, που είναι το όργανο της ακοής και της ισορροπίας, διερεύνηση όλων των παθολογικών καταστάσεων που μπορεί να υπάρχουν και δυνατότητα, εκτός της απλής εξέτασης, για θεραπευτικές πράξεις όπως η παρακέντηση του τυμπάνου, οι ενδοτυμπανικές ενέσεις αλλα και για την πλέον συχνή πράξη, τον καθαρισμό των αυτιών (αφαίρεση βύσματος κυψελίδας, του γνωστού κεριού).

Το νευροωτολογικό τμήμα είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία μπορεί να γίνει πλήρης έλεγχος της ακοής (τονική και ομιλητική ακοομετρία ) σε ειδικό ηχομονωμένο θάλαμο, εκτίμηση και ανάλυση μέσου ωτός με τυμπανομετρία διαφόρων συχνοτήτων, προσδιορισμό αντανακλαστικών αναβολέα και δοκιμασία κόπωσης αντανακλαστικού (tone decay) , έλεγχος λειτουργίας ευσταχιανής σάλπιγγας, εξέταση ωτοακουστικών εκπομπών και ακουστικών προκλητών δυναμικών.

Επίσης γίνεται διερεύνηση εμβοών, κλινική εξέταση αιθουσαίου συστήματος και εξειδικευμένος έλεγχος των λαβυρίνθων με βιντεονυσταγμογραφία. Στην διερεύνηση των ιλίγγων περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση του καλοήθους παροξυσμικού ιλίγγου θέσεως ( χειρισμοί επανατοποθέτησης ωτοκονίας)

Γρηγόρης Αλεξόπουλος | ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΟ

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια ιδιαίτερα συχνή πάθηση ,που αφορά την αντίδραση του οργανισμού σε κάποιες ουσίες που αναγνωρίζει ως «εχθρικές» και για τις οποίες απελευθερώνει μια ειδική ουσία, την ισταμίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση μιας σειράς συμπτωμάτων που αποτελούν την αλλεργική αντίδραση και στην περίπτωση μας την αλλεργική ρινίτιδα.

Τα πιο συχνά αλλεργιογόνα είναι οι γύρεις που μεταφέρονται με τον αέρα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, διάφοροι μύκητες, ακάρεα σκόνης, επιθήλια ζώων, έντομα, τροφές κλπ.

Η διάγνωση της γίνεται με τη σωστή λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση και την διενέργεια skin prick test ( δοκιμασίες νυγμού) και συμπληρωματικών αιματολογικών εξετάσεων. Οι δερματικές δοκιμασίες είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης αλλεργίας και γίνεται σε ομάδα ουσιών που είναι αναπνευστικά αλλεργιογόνα, εξέταση ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος | ΠΑΙΔΟ – ΩΡΛ

ΠΑΙΔΟ – ΩΡΛ

Καλύπτει την διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση ΩΡΛ παθήσεων στα παιδιά όπως, τον έλεγχο πιθανής βαρηκοΐας, την χειρουργική αντιμετώπιση της εκκριτικής ωτίτιδας με την τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού, την αδενοτομή (κρεατάκια), την αμυγδαλεκτομή.