ΡΙνολογικο

Στο τμήμα γίνεται πλήρης έλεγχος της μύτης και του ρινοφάρυγγα με την χρήση των κλασικών εργαλείων εξέτασης αλλα κυρίως την χρήση των ενδοσκοπίων ( εύκαμπτου και άκαμπτων ). Πραγματοποιείται έλεγχος ρινικής αλλεργίας με δοκιμασίες νυγμού (skin prick tests) για τα πιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα στην Ελλάδα.

Επίσης πάρχει η δυνατότητα εξέτασης με ειδικό μηχάνημα υπερήχων τύπου Β ,  πολύ χρήσιμη στην παρακολούθηση των ιγμορίτιδων αλλά και ασφαλής σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης (όπου απαγορεύεται η ακτινογραφία) και στα παιδιά  για να αποφεύγονται οι πολλές επαναλαμβανόμενες ακτινογραφίες

Ενδοσκοπικο

Με τα ενδοσκόπια μπορούμε να εξετάσουμε το εσωτερικό της μύτης με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και αμεσότητα, βλέποντας  σημεία  που έως τώρα ήταν δύσκολο να ελεγχθούν με την κλασσική πρόσθια ρινοσκόπηση. Με τον ίδιο τρόπο ελέγχεται και ο ρινοφάρυγγας (το πίσω μέρος της μύτης .εκεί  που βρίσκοντια τα κρεατάκια) έχοντας έτσι μια καλύτερη  επισκόπηση των περιοχών και επομένως  ασφαλέστερη διάγνωση του οποιουδήποτε προβλήματος.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής της εξέτασης σε βίντεο ή DVD για την παρακολούθηση – σύγκριση των ευρημάτων και εκτίμηση της πορείας του προβλήματος.

Ενδοσκοπική εξέταση και ειδικές δοκιμασίες ( test Muller ) για διερεύνηση ροχαλητού και υπνικής άπνοιας

Έλεγχος ρινορραγιών

Τα τμήματα